Stiga Estate 3084 H

Velmi dobře prodávaný zahradní traktor z nabídky velmi známé značky. Díky šířce záběru 84 centimetrů si snadno poradí s pozemky s výměrou okolo 3500 m2. Je vybaven i LED světlomety, které umožňují i provoz za zhoršených světelných podmínek. Pokud tedy občas potřebujete vidět a nebo být viděn, nebude to problém. Spoléhá na hydrostatickou převodovku a osvědčený jednoválcový zážehový motor Briggs & Stratton (PowerBuilt 3130 AVS).

Žací ústrojí se dvěma noži má k dispozici 240 litrový textilní sběrný koš. Pro danou výměru je to dostatečná kapacita, která Vás nebude nijak limitovat. Navíc koš můžete snadno vysypat i bez nutnosti vystupovat ze sedadla. To je v případě že máte vhodný prostor pro vysypání velice pohodlné. Trávu dokáže sekat i při couvání, což se může na většině pozemků hodit a ani v daném cenovém segmentu to není zcela samozřejmé.

Výška stříhu se dá nastavit celkem v sedmi stupních, a to v rozmezí 25 – 80 milimetrů. Jedná se o stejné rozmezí jako u konkurenčních modelů.

V ceně balení je i tažné zařízení a také nabíječka akumulátoru.

V současné době se jedná o vůbec nejprodávanější zahradní traktor napříč všemi kategoriemi. Je to způsobeno hlavně univerzálností a faktem že je navržený pro potřeby většinové skupiny uživatelů.

parametry Stiga Estate 3084 H

výrobce stiga
šířka záběru sečení 84 centimetrů
výkon motoru 7.8 HP
objem sběrného koše 240 litrů
mulčovací hlava Ano
počet nožů 2
hmotnost traktoru 168 kg
přední osvětlení Ano, LED světla
typ převodovky hydrostatická
vhodný pro pozemek do 3500 m2
výška sečení 7 poloh, 25 – 80 mm
tažné zařízení Ano, součást balení
reverzní sečení Ano
délka zahradního traktoru 2338 mm
šířka traktoru 880 mm
výška traktoru 1100 mm
značka motoru Briggs & Stratton
typ motoru PowerBuilt 3130 AVS
objem motoru 344 m3
otáčky motoru 2400 rpm
chlazení motoru vzduch
objem nádrže 6 litrů
EAN 8008984814837

Stiga Estate 3084 H

recenze Stiga Estate 3084 H:

Michal C. – Uherský Brod:

+ velmi pěkný zahradní traktor, tak akorát pro moji zahradu (cca 2400 metrů čtverečných velikou). Hydrostatický pohon je opravdu parádní záležitost. I vysoká tráva není problém, ani mokrá tráva. V balení je i závěs, i když sem ho ještě nevyzkoušel tak to potěší.

– trochu mě štve že při couvání se musí držet tlačítko, ale to je asi kvůli bezpečnosti

Jirka V. – Prachatice:

+ vybíral jsem mezi nejprodávanějšími modely zahradních traktorů a rozhodně jsem neudělal chybu. Zezačátku mi připadal motor strašlivě hlučný, ale brzy si to sedlo. Seká v klidu i mokrou trávu

– na můj vkus má zpátečka opravdu odpich, myslím že si časem zvyknu

Patrik C. – Jablonec n.N.:

+ za danou cenu opravdu dobrá výbava. V ceně je i nabíječka baterie a nebo tažné zařízení. To sice nevyužije každý, ale hodit se může. Díky nástavci se dá čistit zahradní hadicí.

Nikola B. – Jihlava:

+ snadno ovladatelný traktor, který mě určitě nezklamal. Zezačátku pro mě trochu boj s nastavením výšky sečení, ale už jsem si zvykla. Používáme mulčování a zatím maximální spokojenost. S přítelem se hádáme kdo bude sekat. Se sekačkou dřív nikdo nechtěl

Petr V. – Liberec:

+ velice pěkný traktor pro běžné sekání. Díky širokému záběru se i větší plocha poseká dost rychle. Vysoká tráva taky není problémem.

– sedačka je na mě moc malá, ale to je asi dáno mojí figurou